Înainte de a pleca de la Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea a lăsat ordinul de ministru privind arondarea judeţelor la viitorul Spital Regional. Proiectul actului normativ a fost postat pe site-ul ministerului în data de 5 noiembrie şi este în dezbatere publică până la data de 16 decembrie 2019.

Conform proiectului, spitalele din judeţele Harghita, Covasna, Braşov vor fi arondate Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov, iar măsura va intra în vigoare odată cu operaţionalizarea  unităţii braşovene.

Un document oficial emis de Ministerul Sănătăţii a fost solicitat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care asigură asistenţa tehnică pentru realizarea spitalului de la Braşov prin parteneriat public-privat (PPP).

Reamintim că la data de 1 noiembrie 2018 a fost aprobat Ordinul de ministru care stabileşte structura viitorului Spital Clinic Regional din Braşov. Acesta va fi construit pe o suprafaţă de 11,45 ha şi va avea o structură de 849 paturi pentru spitalizare continuă şi 64 pentru spitalizare de zi. Spitalul va fi organizat în centre multifuncţionale şi va avea capacitatea de a trata pacienţii în toate specialităţile medicale importante.

În data de 6 februarie 2019 Consiliul Local Braşov, a ratificat în şedinţa extraordinară un acord cu BERD, prin care acordă municipiului Braşov o sumă de 2,5 milioane de euro nerambursabilă, la care vor fi adăugaţi 250.000 de euro, cota de co-finanţare de la bugetul local. Banii din cadrul acordului au destinaţie pentru toate studiile şi documentaţiile necesare acestui proiect, care va fi realizat în parteneriat-public-privat.  

Spitalul Regional Braşov beneficiază de sprijinul BERD printr-o linie specială de finanţare. Această facilitate va permite finanţarea şi obţinerea de informaţii tehnice care vor sta la baza redactării caietului de sarcini în construirea acestui spital. La aceste moment studiul de pre-fezabilitate a fost realizat şi acceptat de Consiliul Local Braşov.În urma realizării studiului de pre-fezabilitate s-a propus o structură nouă a Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov care să deservească judeţele Braşov, Harghita şi Covasna. Pe această structură BERD va realiza studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiţii Spital Clinc Regional de Urgenţă Braşov, relatează bzb.ro.

Articolul precedentSC Miercurea Ciuc şi HC Gheorgheni dau 14 jucători la naţionala de hochei
Articolul următorReprezentanți ai Biroului European de Resurse pentru Educație Spațială, la Sfântu Gheorghe de Ziua Astronomiei