Asociaţia de Ecoturism din România (AER) a reuşit să pună România în centrul atenţiei publicului britanic sub brand-ul Discover Eco-Romania. Printre destinaţiile promovate se numără şi Băile Tuşnad.

În acest sfârşit de săptămână, nouă destinaţii cu profil de ecoturism şi 37 firme au lansat invitaţia Descoperă Eco-Romania publicului britanic în cadrul stand-ului Asociaţiei de Ecoturism din România de la Londra. În plus, după ce mai mulţi ani a participat la târgul de turism Destinations cu stand propriu, AER a reuşit în 2019 să devină partenerul principal al evenimentului, având o expunere specială în media expoziţiei. Astfel peste 80.000 de vizitatori vor vedea, discuta şi citi despre România frumoasă şi ecoturistică.

Cele nouă destinaţii cu profil ecoturistic, promovate de AER în 2019 sub brand-ul Discover Eco-Romania sunt : Ţara Haţegului – Retezat, Ţara Dornelor, Eco-Maramureş, Pădurea Craiului – Apuseni, Ţinutul Zimbrului – Neamţ, Colinele Transilvaniei, Băile Tuşnad şi Împrejurimile din Harghita, Delta Dunării şi Piatra Craiului – Braşov.

România este printre primele ţări din lume care aplică un standard pentru evaluarea destinaţiilor de ecoturism adaptat după criteriile Consiliului Mondial al Turismului Durabil (GSTC) şi administrat de Ministerul Turismului. AER are misiunea de a promova şi dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii şi a veni în sprijinul comunităţilor locale din zonele cu valoare naturală. În acest fel, AER contribuie la creşterea calităţii serviciilor legate de ecoturism şi promovează natura ca element esenţial al imaginii turistice a României.

Articolul precedentRisc de inundaţii la Lăzarea
Articolul următorAvalanşă în masivul Călimani. Un mort şi doi răniţi