În organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita vineri și sâmbătă, 12 și 13 aprilie, cei interesați au ocazia de a achiziționa produse tradiționale de la Târgul de primăvară al produselor tradiționale locale.

Expoziția de primăvară cu vânzare a produselor tradiționale și locale care va avea loc și în acest an pe platoul din centrul orașului Miercurea Ciuc.

Consiliul Județean Harghita organizează din anul 2009, înainte cu o săptămână de sărbătorile pascale, Expoziția de primăvară cu vânzare a produselor tradiționale și locale care va avea loc și în acest an pe platoul din centrul orașului Miercurea Ciuc.

Organizatorii doresc ca în acest mod să ofere o mână de ajutor producătorilor locali de a-și valorifica produsele, de câștigat având și cumpărătorii care pot achiziționa produse locale, sănătoase.

Și în acest an, gama produselor locale va fi una varianță, târgul fiind deschis vineri între orele 9,00-18,00 și sâmbătă între orele 9,00-16,00.

În prezent au dreptul de a folosi marca Produs Secuiesc mai mult de o sută de producători locali care produc mai bine de o mie de produse tradiționale locale.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita asigură, începând din luna martie, ca în fiecare a treia sâmbătă din lună, pe durata târgurilor lunare, între orele 8,00 și 14,00, în colțul parcării instituției (spre Universitatea Sapientia) locuitorii să poată să predea uleiul uzat.

La colecta organizată la târgul din luna martie s-au strâns 300 de litri de ulei uzat. Și cu ocazia târgului de primăvară se organizează activitatea de colectare a uleiului uzat. 

Articolul precedentSe caută firmă care să repare drumul dintre Atid şi Firtănuș
Articolul următorCetatea din Odorheiu Secuiesc se restaurează cu fonduri europene