Un bărbat de 23 de ani din Bixad, judeţul Covasna, şi alţi doi de 23, respectiv 32 de ani din comuna Corund, judeţul Harghita, sunt cercetaţi penal, fiind acuzaţi că miercuri au încercat să păcălească o bătrână de 70 de ani să le ofere o sumă de peste 10 ori mai mare pentru o lucrare în gospodărie.

Potrivit IPJ Harghita, bărbaţii s-ar fi înţeles cu bătrâna din localitatea Lueta să îi schimbe 5 metri de burlan contra sumei de două – trei sute de lei, însă au demontat toate burlanele, motivând că erau deteriorate și necesitau înlocuire, iar la finalizarea lucrării i-au solicitat gazdei 5.400 de lei.

La data de 26.02.2020, în jurul orei 16:45, Poliţia Oraşului Vlăhiţa a fost sesizată despre faptul că pe raza localităţii are loc o discuţie în contradictoriu între mai multe persoane, care aveau un ton agresiv şi o atitudine ameninţătoare. Poliţiştii au inetervenit imediat pentru aplanarea scandalului şi împiedicarea escaladării conflictului, toţi cei implicaţi fiind conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Vlăhiţa, pentru cercetări. Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în aceeaşi zi, un bărbat de 32 de ani din comuna Corund şi încă doi de 23 de ani, unul din Corund iar celălalt din localitatea Bixad, judeţul Covasna, s-au deplasat la domiciliul unei femei de 70 de ani, din comuna Lueta, pe care au convins-o că burlanul casei, pe o porțiune de circa 5 metri, necesită reparație şi trebuie schimbat, pentru care i-au spus că plata va fi de numai două – trei sute de lei. Între timp, aceștia profitând de faptul că proprietara a plecat de acasă pentru un timp, au demontat toate burlanele, motivând că erau deteriorate și necesitau înlocuire, iar la finalizarea lucrării i-au solicitat gazdei 5.400 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, femeia ar fi protestat faţă de diferenţa foarte mare de preţ, însă profitând de faptul că aceasta locuiește singură, cei trei bărbaţi au insistat să le fie plătită suma întreagă, şi pentru că bătrâna nu avea decât 600 de lei în locuinţă, cei trei au pornit cu victima în maşină spre Odorheiu Secuiesc, de unde bătrâna urma să scoată bani de la un bancomat pentru a le înmâna diferenţa.

Partea vătămată le-a înmânat iniţial 600 de lei pe care îi avea asupra sa, apoi încă 500 de lei pe care îi avea pe un card, iar pentru diferenţa până la 5.400 de lei urmau să se deplaseze la sediul unei unităţi bancare din municipiul Odorheiu Secuiesc, unde îşi ţinea economiile. În traseu, pe raza oraşului Vlăhiţa, autovehiculul celor în cauză a rămas fără combustibil, moment în care între aceştia şi câţiva cunoscuţi de-ai victimei s-a iscat o ceartă, pentru aplanarea căreia au intervenit poliţiştii, care i-au identificat şi condus la sediul Poliţiei pe toţi cei implicaţi”, transmit reprezentanţii IPJ Harghita.

Femeii i-a fost restitută suma de 1.100 de lei, achitată anterior în cele două tranşe de 600 şi 500 de lei, iar procurorul de caz a dispus cercetarea celor trei în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Articolul precedentSpectacol pe piața media: Oreste Teodorescu va modera „Jocuri de putere”, la Realitatea PLUS
Articolul următorAmenzi de până la 50.000 lei pentru cei care incendiază miriștile sau alte deșeuri vegetale!