La Băile Tușnad a avut loc în perioada 9-11 aprilie întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului european Youth&SPA. Acesta este parte a programului european Erasmus+. Participanții au sosit din orașele Hévíz din Ugaria, Lendva din Slovenia, Magyarkanizsa din Serbia, Iseo din Italia, grupul țintă din cadrul proiectului fiind tinerii din toate regiunile partenere.
„Trebuie depuse eforturi pentru crearea acelor proiecte care oferă oportunități tinerilor care trăiesc în orașe balneare pentru ca aceștia să rămână aici, să se ofere soluții inovatoare pentru servicii care să răspundă nevoilor turiștilor, respectiv prin intermediul cărora să se asigure mijloace de trai pe termen lung”, a afirmat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.
Acesta a adăugat că se află în curs actualizarea strategiilor județene pentru perioada de după 2020, iar aici se dorește a fi cuprinse opiniile tinerilor proveniți din orașele balneare. Astfel, se va facilitat accesarea de fonduri europene.
„Astfel de întâlniri ajută tinerii din diferite regiuni să se cunoască mai bine. Este important să ne facem cunoscută cultura, tradițiile și faptul că contribuim la diversitatea Europei, de o mie de ani! Dorim să beneficiem de același sprijin și apreciere pentru valorile noastre asemenea celorlalte naționalități. De aceea, alegerile europene din acest an au o importanță deosebită. Avem nevoie de o reprezentare maghiară puternică în parlamentul european care să lupte pentru protecția minorităților și viitorul tinerilor noștri”, a afirmat Borboly Csaba.
Întâlnirea partenerilor s-a desfășurat timp de trei zile la Băile Tușnad, au avut loc activități distractive și de cunoaștere a obiectivelor proiectului, ateliere de lucru, la final organizându-se un flashmob.
Articolul precedentJandarmii harghiteni şi-au prezentat activitatea, la „Şcoala altfel”
Articolul următorPompierii au controlat bisericile din Bălan şi Sândominic