La data de 13.07.2019,  în jurul orei 18:00, poliţiştii harghiteni au descoperit, pe raza comunei Ciucsângeorgiu, un autoturism abandonat, răsturnat în șanțul de pe partea stângă a Drumului Județean 123B, pe sensul de mers Bancu – Ciucsângeorgiu, lângă un stâlp de telecomunicații rupt, cu firele căzute la pământ.

În seara următoarei zile, în jurul orei 20:00, polițiștii au identificat un adolescent de 16 ani, din comuna Cozmeni, bănuit de comiterea accidentului respectiv.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti până la acest moment rezultă că, la data de 13.07.2019, în jurul orei 03:00, cel în cauză a urcat la volanul autoturismului implicat, aflat în fața domiciliului său, pe care l-a condus mai întâi pe D.N.E. 578 până în comuna Sânmartin, apoi a virat dreapta şi l-a condus pe DJ 123B, până în comuna Ciucsângeorgiu, unde a pierdut controlul într-o curbă spre dreapta, a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn, pe care l-a rupt, după care s-a răsturnat în șanț.

În urma accidentului tânărul nu a suferit leziuni, a ieșit singur din autoturism, pe care l-a abandonat şi s-a deplasat acasă, pe jos.

În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Articolul precedentRecomandările ISU pentru vreme rea
Articolul următorSistemul RO-ALERT se testează în judeţul Harghita