Urșii au revenit și miercuri în Băile Tușnad. Jandarmii harghiteni au fost solicitați seara trecută să intervină pentru alungarea naimalelor sălbatice înapoi în pădure. 

Primul apel la 112, care semnala prezența unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfântu Ana din Băile Tușnad.

„A fost trimis imediat în zonă un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm. Animalul a fost îndepărtat prin folosirea semnalelor acustice și luminoase”, transmite IJJ Harghita.

La ora 22:37 a fost făcut un al doilea apel, prin care un bărbat anunța despre prezența unui urs pe str. Gării din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, dar ursul nu a mai fost găsit. 
 

Echipajul de jandarmerie care a acționat pentru prevenirea oricăror incidente a rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, transmit reprezentanții IJJ Harghita

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana
Articolul următorHarghitean prins băut la volan, rămas pieton pentru următoarele luni