Cancelaria Prefectului județului Harghita informează că marți, la nivelul județului, se aflau în carantină 142 de persoane, iar alte 1.957 sunt în izolare la domiciliu. De la ultima comunicare, 20 de persoane au ieșit din carantină, iar un număr total de 1.250 de persoane au ieșit din autoizolare de la începutul perioadei.

La ora actuală, în centrele de carantină din județ sunt disponibile 597 de paturi.

În data de 30 martie, efectivele IPJ Harghita si cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 658 persoane izolate la domiciliu, și au aplicat 97 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 159.700 lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație.

De asemenea, în cursul zilei, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu I.J.J. Harghita, însoțirea a 9 coloane (17 auto/45 polițiști și jandarmi).

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, a efectuat misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;

S-a verificat prezența la domiciliu a unui număr de 105 persoane aflate în autoizolare

În ultimele 24 de ore s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, dintre  care 3 pe raza municipiului Miercurea Ciuc și 4 pe raza municipiului Gheorgheni, persoanele în cauză fiind sancționate pentru că se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorSpitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, centru-suport pentru tratarea pacienților cu alte patologii și gravidelor COVID-19. La Miercurea ciuc vor fi tratați pacienții critici