Cea de a opta, și ultima întâlnire a actorilor locali din cadrul proiectului european CD-ETA a avut loc la sediul Consiliului Județean Harghita. Instituţia participă în calitate de partener la implementarea proiectului CD ETA – „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage”, care a câștigat finanțare în cadrul programului Interreg Europe.

Proiectul are ca obiectiv îmbunătățirea adoptării politicilor de digitalizare a patrimoniului natural și cultural și pregătirea pentru punerea în aplicare a celor mai bune practici în regiunile participante, în funcție de nevoile acestora.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita i-a rugat pe conducătorii instituțiilor subordonate, că având în vedere vizita Papei Francisc la 1 iunie a. c., săptămâna dedicată zilelor județului și pelerinajul de Rusalii, să fie pro-activi și să mediatizeze ofertele turistice astfel ca pelerinii să rămână pe meleagurile harghitene chiar și o săptămână, nu doar câteva zile.

„În ceea ce privește rezultatele obținute în cadrul proiectului, în prima fază am dobândit cunoștințe referitoare la tehnicile de digitalizare, elaborarea planului de acțiune locală care cuprinde măsuri pe care dorim să le implementăm în următorii doi ani, aici în județul Harghita, contribuind în acest sens la îmbunătățirea activității de digitalizare”, a evidențiat Zonda Erika, manager în cadrul proiectului.

În județul Harghita actorii publici, culturali și actorii societății civile au recunoscut importanța acestor valori, încercând să le descopere și să le inventarieze, iar apoi să le ofere publicului larg și să promoveze valorile din jurul nostru.

Următoarea întâlnire a partenerilor va avea loc în cursul lunii martie în Bulgaria unde urmează a fi prezentată metodologia de monitorizare a implementării planului de acțiune. Comunicatele de presă emise pe tema proiectului CD-ETA pot fi consultate aici.

Articolul precedentUrsul care a dat târcoale prin Miercurea Ciuc a fost ucis
Articolul următorALERTĂ METEO: Ceaţă densă în aproape tot judeţul