UPDATE (ORA 21:25): Potrivit ISU Harghita, în localitatea Vlăhița sunt inundate subsolurile a 93 case, 153 curți și 16 apartamente. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Vlăhița intervin pentru evacuarea apei. De asemenea, o persoană vârstnică din localitatea Căpâlnița a fost evacuată.

_________________________

Hidrologii au emis, marți seara, o avertizare Cod roșu de inundații, posibil cu depășirea cotelor de pericol pe râul Homorodul Mare și pârâul Brădești (afluent al râului Târnava Mare), valabilă până la miezul nopții.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Brădești (afluent al râului Târnava Mare) și în bazinul superior al râului Homorodul Mare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu a transmis că în localitatea Căpâlnița sunt inundate subsolurile a 60-70 case și peste 100 de curți și gospodării.

Populația a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT, iar pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și cei ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Căpâlnița au fost solicitați să intervină.

FOTO: Arhivă

 
 
 

 

 

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedent100% TU DECIZI! Cătălin Cherecheș: primarul, mama și donația de 1,5 milioane de euro
Articolul următorDouă apeluri și trei intervenții pentru îndepărtarea urșilor în județul Harghita