Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în ultimele 24 de ore de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 107 efective, din care 51 de poliţişti, 38 de jandarmi, 3 pompieri, 10 poliţişti locali, 2 reprezentanți din cadrul ANPC și 3 angajați ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 139 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 25 de mijloace de transport şi au fost legitimate 173 de persoane, dintre care 3 s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 13 pentru încălcarea prevederilor legale pe linie economică în context COVID-19, în cuantum total de 14.250 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 iulie – Raed Arafat confirmă: „Un nou record de cazuri noi și de decese”
Articolul următorNou RECORD de cazuri de CoVid-19, la nivel național: 698! 406 bolnavi simptomatici, externați la cerere