În ultimele două zile, în urma controalelor desfășurate la nivelul județului, polițiștii harghiteni au confiscat din localitățile Praid, Gheorgheni, Lacul Roșu și Odorheiu Secuiesc aproximativ 15.000 de articole pirotehnice.

O firmă din Staţiunea Lacu Roşu a fost prinsă cu peste 2.300 de articole pirotehnice la vânzare, deși nu avea autorizație în acest sens, iar 3 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani sunt cercetați pentru că ofereau spre vânzare, în localitatea Odorheiu Secuiesc, peste 12.000 de articole pirotehnice.

„În Staţiunea Lacu Roşu, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Corund, poliţiştii au descoperit 2.310 articole pirotehnice, de diferite modele, deţinute şi oferite spre vânzare către publicul larg, fără ca unitatea economică să fie autorizată în acest sens. La Odorheiu Secuiesc, în Piaţa Municipală, a fost prinsă în flagrant o femeie de 47 de ani, din comuna Brădești, în timp ce deținea ilegal și oferea spre vânzare către publicul larg, 63 de articole pirotehnice. Tot la Odorheiu Secuiesc, poliţiştii harghiteni au beneficiat de un sprijin substanţial al poliţiştilor locali, din cadrul Primăriei Municipiului Odorheiu Secuiesc, pentru prinderea în flagrant a doi harghiteni, unul de 27 de ani, din comuna Lăzarea şi unul de 23 de ani, din comuna Joseni, precum şi a unui tânăr de 19 ani, din judeţul Bacău, care deţineau şi ofereau spre comercializare 12.037 de articole pirotehnice, din toate categoriile. În toate cazurile, întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, au transmis reprezentanții IPJ Harghita.

Tot în ultimele zile, poliţiştii harghiteni s-au sesizat despre faptul că în zona unui bar din comuna Praid sunt comercializate fără drept articole pirotehnice. Oamenii legii au  identificat doi bărbaţi de 22 şi 28 de ani, ambii din comuna Lupeni, care deţineau într-un autoturism 249 de produse pirotehnice, de diferite tipuri şi categorii.

De asemenea, pe raza municipiului Gheorgheni, în zona centrală, poliţiştii au prins în flagrant un tânăr de 16 ani din localitate, care deținea ilegal și oferea spre vânzare 120 de articole pirotehnice, din clase diferite.

Potrivit IPJ Harghita, până la acest moment, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii 2019 – 2020”, numai la nivelul județului Harghita au fost confiscate peste 40.000 de articole pirotehnice, iar activităţile de prevenirie şi combatere a ilegalităţilor în domeniu vor fi continuate şi în perioada următoare.

ImagineImagine

Articolul precedentTrafic de coșmar, în condiții de iarnă. Mașini blocate în nămeți
Articolul următorMeteorologii avertizează. Risc „însemnat” de avalanșă în Bucegi și „foarte mare” în Făgăraș