Borboly Csaba vrea anchetă internă la Administrația Bazinală de Apă Siret

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita se adresează prin intermediul unei scrisori deschise Ministerului Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale Apele Române, Administrației Bazinale de Apă Siret. Acesta solicită o anchetă internă la administrația bazinală de apă dat fiind faptul că de ani de zile se înregistrează daune cauzate de inundații în zona Ghimeș, anul acesta în urma inundațiilor care au avut loc săptămâna trecută daunele fiind mult mai însemnate pe Valea rece și Pârâul Iavardi.

După cum reiese din scrisoare, administrația bazinală nu își face treaba, în vreme ce locuitorii de pe Valea Ghimeșului sunt puși în fața pericolului reprezentat de inundații. Nu în ultimul rând, anual Consiliul Județean Harghita aloca sume semnificative refacerii daunelor cauzate de-a lungul drumului județean 127A.

„Încetul cu încetul trebuie să ajungem la concluzia că autoritățile discriminează localitățile formate preponderent din locuitori de etnie maghiară, de parcă județul Harghita nu ar face parte din această țară. Aproximativ două mii de persoane trăiesc anual cu frica inundațiilor, a faptului că rămân izolați sau casa le este luată de ape. În acest an locuitorii de pe Valea rece și Pârâul Iavardi au fost supuși unui pericol mai mare, pe lângă faptul că mai multe clădiri au fost luate de ape și drumurile județene care traversează localitățile au fost spălate de ape. Mulțumită intervenției prompte a consiliului județean și a colaborării dintre autoritățile locale s-a reușit asigurarea circulației în zonă, astfel că și ambulanțele și pompierii pot ajunge în localități, respectiv și autovehiculele de transport marfă”, a spus președintele consiliului județean.

Acesta a mai afirmat că practic administrația națională apele române, respectiv administrația apelor de la Bacău discriminează comunitatea maghiară de la Ghimeș. În opinia sa, în situațiile de cumpănă doar colaborarea exemplară a comunității a contribuit la diminuarea efectelor daunelor inundațiilor, banii de la guvern pentru regularizarea albiilor pâraielor sau realizarea unui sistem eficient de apărare împotriva inundațiilor, se lasă așteptați.

Borboly Csaba, solicită ca în cazul în care în urma anchetei se constată neîndeplinirea sarcinilor să fie înlăturat din directorul administrației bazinale.

Articolul precedentAproape 7.200 de case fără curent, în Harghita
Articolul următorImperial Wet Miercurea Ciuc a început campania de achiziții