Agricultorii din județul Harghita trebuie să primească subvențiile pentru agricultură și pe perioada situației de urgență, iar primăriile se vor ocupa cu vor elibera adeverințelor, urmând să le transmită Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Măsura a fost discutată luni, în cadrul unei videoconferințe la care au luat parte reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ) Harghita, și ai primăriilor din județ, alături de conducerea APIA Harghita.

„În solicitarea agricultorilor care dețin și terenuri agricole, pentru a obține subvenții pe teren, documentația este completă doar dacă conține și adeverința eliberată de către primării prin care se atestă că terenurile pentru care se solicită subvemție sunt incluse în registrul agricol”, a declarat Haschi András, director executiv la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură Harghita.

Acesta a spus că, dată fiind situația actuală, eliberarea acestor adeverințe se va face de către primării în lipsa prezenței agricultorilor și vor trebui transmise către agenția de plăți.

Pentru facilitarea transportului documentelor, Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, este dispus să pună la dispoziția primăriilor din județ parcul auto al instituției, respectiv conducătorii auto, angajați ai instituției. Acesta a afirmat că instituția dispune de cutii poștale portabile, care pot fi dezinfectate permanent și cu ajutorul cărora se pot transporta documentele.

Cei prezenți au fost de acord să colaboreze în procesul de întocmire a dosarelor de solicitate a subvențiilor. Această subvenție reprezintă pentru mulți agricultori o sursă de venit, iar pe lângă lucrările de însămânțare a terenurilor, aceștia trebuie să înainteze dosarele de solicitare a subvenției pe teren în termenii stabiliți.

Articolul precedentComercializarea de tip piață, interzisă cu două excepții. Noi locuri de carantină la Harghita Băi
Articolul următorCJ Harghita, ședință online în vederea sprijiniri primăriilor în prevenirea furturilor și efracțiilor