Autoritățile harghitene au emis marți seară două mesaje Ro-Alert, primul în jurul orei 19:53, iar al doilea la ora 20:06 prin care avertizau locuitorii din Praid și pe cei din comuna Săcel despre prezența a doi urși.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu a transmis că la această oră, în zonele unde a fost semnalată prezența animalelor se află echipaje SAJ și alea Jandarmeriei Harghita. Unul dintre urși a fost văzut în curtea unui localnic.

„S-a semnalat prezența unui urs în Praid. Se deplasează în zonă une chipaj  de jandarmi și un echipaj SAJ Corund. (…) Al doilea mesaj Ro-Alert a fost emis la ora 20:06, în satul Șoimușu Mic, în curtea unui localnic. În zonă se deplasează un echipaj de jandarmi și unul SAJ Cristuru Secuiesc”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

La mijlocul lunii noiembrie, un alt urs care a fost lovit de o mașină la marginea localității Praid spre Sovata, a fost lăsat să agonizeze fără ca autoritățile să intervină prompt pentru salvarea sa.

Animalul sălbatic avea 3 membre fracturate, fiind tranchilizat și eutanasiat în cele din urmă.

Articolul precedentFOTO. 5 persoane au ajuns la spital după accidentul de la Joseni. Traficul pe DN13 B este restricționat
Articolul următorConform unui comunicat ANSVSA aproape 700 de focare de pestă porcină sunt active în prezent