Consiliul Județean Harghita redistribuie către localitățile din județ alte două milioane de lei.

Din cota de 7,5 la sută din impozitul pe venit, Consiliul Județean a redistribuit mai mult de două milioane de lei către localitățile din județ. Aceste sume contribuie la impulsionarea economiei și crearea locurilor de muncă, mai ales în localitățile din zona Ciuc.

Localității Sânsimion i s-au alocat 410 mii lei pentru alimentarea cu gaz metan a localității, respectiv pentru execuția racordului necesar. În ultima perioadă a crescut semnificativ interesul localnicilor în ceea ce privește alimentarea cu gaz metan, economia din zona este în ascensiune, iar mulțumită antreprenorilor din zonă s-au creat mai multe locuri de muncă. Odată cu această investiție regiunea continuă să se dezvolte și se vor genera venituri și în județ.

„Ne dorim ca prin redistribuirea acestor sume să susținem investițiile care au în vedere relansarea sectorului economic. Aceste investiții contribuie în mare parte la crearea condițiilor necesare lansării de afaceri, iar odată cu acestea la crearea de noi locuri de muncă”, a afirmat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Tot din cota de 7,5% din impozitul pe venit, s-a alocat suma de 515 mii lei pentru realizarea zonelor industriale din localitățile Siculeni și Sândominic, respectiv pentru înființarea incubatorului de afaceri de la Bălan.

Localitatea Sândominic a primit 340 mii lei pentru cumpărarea unui teren și a unor clădiri în vederea înființării unei zone industriale, respectiv pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate în acest sens. Prin această investiție se dorește atragerea de investitori, mai ales datorită faptului că după închiderea întreprinderii miniere de la Bălan, nu s-au înființat unități industriale capabile să absoarbă forță de  muncă. În vederea înființării zonei industriale din localitatea Siculeni, consiliul județean a alocat sume de bani, astfel localității Ciceu i s-au alocat la ședința consiliului județean care a avut la Dănești în cursul acestui an, 50 mii lei pentru intabularea drumului care va face legătura cu zona industrială.

Pe lângă solicitarea de finanțare pentru renovarea și modernizarea casei de cultură, pentru care localitatea Sânmartin a solicitat 290 mii lei, se dorește și dezvoltarea învățământului profesional. Se dorește înființarea la Școala profesională Tivai Nagy Imre a unui centru educațional și a unei bucătării de studiu pentru 120 de elevi. În acest scop, consiliul județean a alocat suma de 105 mii lei. „În regiune se diversifică tot mai mult oferta turistică, iar în acest scop este nevoie de personal calificat care să fie pregătit în acest sens. Prin echiparea bucătăriilor de studiu, tinerii își pot găsi mai facil un loc de muncă pe piața forței de muncă autohtonă”, a spus președintele consiliului județean.

Articolul precedentMicii boxeri harghiteni au participat la un concurs naţional
Articolul următorDrumul ce leagă zona Odorhei de Covasna prin Baraolt, reabilitat cu bani europeni