Festivalul cartofului din nou la Miercurea Ciuc. Evenimentul are loc în data de 3 august, iar cei care vor să se înscrie o pot face până pe data de 29 iulie. 

Se pot înscrie: consilii locale, instituţii (culturale, publice etc.) sau persoane fizice

Premiul I. – 300 lei, cupă, diplomă , Premiul II. – 200 lei, cupă, diplomă, Premiul III. – 150 lei, cupă, diplomă

Taxa de participare: 30,00 lei – va fi predat la înscriere. Suma obținută din contravaloarea taxei de participare și a tombolă va fi donată Asociației Authelp din Miercurea Ciuc.

În 2001 când acest eveniment a fost organizat pentru prima oară, aceasta părea un simplu concurs gastronomic în care în cele mai multe ceaune ale echipelor concurente se clocotea încă doar tocană de cartofi. Pe parcursul anilor însă acest eveniment şi-a format un cadru bine-definit, în care distracţia şi construirea comunităţii se îmbină în mod armonios.

Festivalul cartofului este un loc de întâlnire a unor grupuri având preocupări cu totul şi cu totul diferite. Este evident şi faptul că mâncărurile pregătite şi ingenios servite juriului la acest eveniment sunt din ce în ce mai sofisticate şi variate, aromele aperitivelor, supelor, mâncărurilor şi a deserturilor şi a tuturor preparatelor pe bază de cartofi sunt din ce în ce mai variate şi bogate.

La cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Cartofului sunt aşteptaţi cu drag să se înscrie participanţii din anii anteriori şi echipe noi!

Articolul precedentFOTO Drumuri asfaltate şi autobuze electrice din fonduri europene, în Odorheiu Secuiesc
Articolul următorMaratonul Secuiesc Tuşnad, ediţia 18