Pompierii militari şi civili au intervenit astăzi pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată, care s-au manifestat în mai multe zone ale judeţului Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru Agerpres că incendiile afectează terenuri din zona localităţilor Cârţa, Tulgheş, Topliţa, Gheorgheni şi Cetăţuia.

Potrivit sursei citate, la Gheorgheni, din cauza vântului puternic există pericol de propagare la casele din apropiere.

Pentru stingerea focurilor au intervenit pompierii militari, în cooperare cu servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Din primele informaţii, cea mai mare suprafaţă afectată este de aproximativ cinci hectare, la Topliţa, în restul cazurilor suprafeţele cuprinse de flăcări fiind mai reduse, scrie Agerpres.

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, în această după-amiază, în zona Călimănel, Toplița. În aceste momente, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Toplița, acționează pentru stingerea incendiului, suprafața afectată fiind de aproximativ 20 ha. Având în vedere vântul puternic, fenomen care favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, facem un apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.

Sursa foto: ISU Hargita

Articolul precedentŞomerii din Harghita îşi pot găsi mai uşor un loc de muncă
Articolul următorSport Club Miercurea Ciuc a pierdut primul meci al semifinalei Campionatului Naţional