Un gard electric va fi instalat în jurul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, pentru protejarea unităţii medicale împotriva urşilor, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly declarând, luni, că instituţia are buget pentru finanţarea acestei investiţii.

Consiliul Judeţean Harghita va lua mai multe măsuri pentru protejarea locuitorilor din Miercurea Ciuc de eventualele incidente produse de urşii care apar tot mai des în apropierea zonelor intens locuite.

Deocamdată, curtea spitalului va fi împrejmuită cu un gard electric, iar potrivit preşedintelui CJ Harghita, Csaba Borboly, după votarea bugetului pe 2019 se vor cumpăra şi alte dispozitive de protecţie.

”La Spitalul Judeţean au venit mai mulţi urşi, în anul 2018, iar pacienţii şi angajaţii au fost foarte speriaţi. De aceea, noi considerăm că trebuie să fie luate nişte măsuri, finanţate de Guvernul României. pentru că el răspunde de aceşti urşi protejaţi la nivel european. Din păcate, nu se ia nicio măsură de prevenţie chiar dacă directiva ”Habitat” spune clar că guvernele ţărilor trebuie să ia măsuri astfel încât viaţa şi siguranţa oamenilor să nu fie puse în pericol. Noi nu mai putem aştepta neputinţa cu care ne întâlnim zi de zi şi de aceea încercăm să finanţăm din bugetul judeţului nişte măsuri, cum este instalarea gardului electric, cumpărarea unor containere speciale de protecţie faţă de urşi şi vom încerca să cumpărăm şi alte dispozitive legale de apărare împotriva urşilor”, a declarat preşedintele Csaba Borboly, corespondentului MEDIAFAX.

Articolul precedentViteza excesivă a dus la un accident în Topliţa
Articolul următorPrinşi după ce au înşelat mai mulţi comercianţi