Consiliul Județeni Harghita a votat proiectele de hotărâre a documentațiiei tehnice pentru reabilitarea mai multor drumuri judeţene. 

În vederea consilierierilor judeţeni au fost: drumul judeţean 134 (Uilac – limita cu județul Mureș) pe o porțiune de aproximativ patru kilometri, drumul județean 123F (Ciba-Satu Nou) pe o lungime de trei kilometri, respectiv pe drumul dintre Inlăceni și Păuleni, spre Firtușu pe o porțiune de drum de aproximativ opt kilometri, pe drumul județean 136B.

De asemenea, s-a votat proiectul tehnic pentru lucrările de reabilitare a drumului județean 123 de la Cinod, pe o porțiune de 14 kilometri, fiind incluse aici și lucrările de reabilitare a celor patru poduri avariate în urma inundațiilor din anul 2016.

În ceea ce privește drumul județean 123 spre Valea Uzului, de la ieșirea din Sânmartin și până la intersecția spre Eghersec, președintele consiliului județean a spus că s-a demarat deja procedura de achiziție în vederea reabilitării porțiunii de drum sus-amintite. Acesta a mai completat: este importantă reabilitarea drumului deoarece în acest fel se ajunge mai rapid din Harghita la aeroportul din Bacău, respectiv vor exista beneficii și din punct de vedere turistic. În ceea ce privește lucrările de pe drumul 136B, președintele consiliului județean a spus că se dorește reabilitarea porțiunii de drum celei mai scurte și mai frumoase care leagă Odorheiu-Secuiesc de Târgu-Mureș. Odată cu reabilitarea porțiunii drumului județean 134 de la Uilac se va deschide o nouă rută de circulație locuitorilor din Șoimușu Mic și Avrămești, spre Jacodu și Bălăușeri.

Articolul precedentFOTO Mai multe beciuri inundate în Miercurea Ciuc, afectat şi un restaurant
Articolul următorNou COD GALBEN de instabilitate atmosferică