După ce luni primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, declara că montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe şi dezinfectarea lifturilor şi a altor spaţii comune, așa cum cere articolul 6 al Ordonanței Militare nr 4, este o „misiune imposibilă”, marți edilul a anunțat pe Facebook că s-a reușit achiziționarea unui număr de 72 de dozatoare pentru soluție dezinfectantă.

Potrivit primarului, recipientele vor fi montate în perioada următoare în scările de bloc, iar Primăria va face în zilele următoare dezinfecția scărilor și a spațiilor publice.

Edilul a declarat marți seara că Municipalitatea a cumpărat tot ce se afla pe stocul magazinelor din Miercurea Ciuc, însă numărul dozatoarelor este insuficient, având în vedere că în localitate sunt 561 de scări de bloc.

Acesta a precizat că, deocamdată, dozatoarele vor fi montate cu prioritate în blocurile cu mai multe etaje, în care locuiesc mai multe persoane. De asemenea, recipientele vor fi predate asociaţiilor de proprietari, care trebuie să se îngrijească de umplerea lor cu soluţie dezinfectantă.

„Am cumpărat toate dozatoarele existente în stoc din toate magazinele din oraş. Am reuşit să procurăm un număr de 72 de dozatoare, care este a opta parte din necesarul pe care l-am estimat, pentru că în oraşul nostru există 561 de scări de bloc (…) Am ajuns la concluzia că trebuie să favorizăm acele blocuri în care trăiesc mai mulţi concetăţeni de-ai noştri, respectiv blocurile cu etaje mai multe, opt sau mai multe. Începând de miercuri colegii noştri de la Secţia Floricolă şi Întreţinere vor începe montarea acestor dozatoare în casa scării, în cele 72 de scări cu 8 sau mai multe etaje. Atenţie, însă, noi montăm aceste dozatoare, dar le predăm pe bază de proces verbal asociaţiilor de proprietari care trebuie să aibă grijă de ele, ca buni gospodari, să umple aceste dozatoare, să le reumple, pentru a sta la dispoziţia concetăţenilor noştri, în ceea ce priveşte combaterea fenomenului legat de coronavirus”, a declarat primarul Raduly Robert Kalman.

Edilul a mai precizat că dezinfecția se va face de două ori pe săptămână, și a făcut apel la locuitori să respecte regulile impuse de autorități, să evite contactul cu alte persoane și să iasă din case doar dacă sunt obligați.

Articolul precedentSpitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, centru-suport pentru tratarea pacienților cu alte patologii și gravidelor COVID-19. La Miercurea ciuc vor fi tratați pacienții critici
Articolul următor3 tinere, printre care două minore, cercetate pentru furtul unei borsete cu acte şi bani