S-a reluat pentru a treia oară procedura de achiziție publică a lucrărilor de realizare a trotuarelor în localitatea Zetea, după ce la precedentele proceduri nu s-a prezentat nicio firmă. Termenul limită pentru depunerea documentației este 18 aprilie. Valoarea lucrărilor, fără TVA se ridică la suma de o sută de mii de lei.

Consiliul Județean Harghita a fost nevoit să rezilieze în cursul verii trecute, contractul de prestări servicii deoarece antreprenorul nu a respectat termenii de finalizare a lucrării și nici calitatea lucrărilor nu a fost în concordanță cu prevederile contractuale.

Actuala procedură de achiziție publică face referire la lucrările de refacere a anterioarelor lucrări, executate în mod greșit de către o firmă din județul Bacău. Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita a spus că ar fi îmbucurător dacă lucrările ar fi realizate de o firmă locală, fiind vorba de lucrări de mică anvergură și de faptul că lucrările executate de firmele din alte județe s-au dovedit necorespunzătoare.

Președintele consiliului județean și-a exprimat speranța că se vor prezenta firme locale pentru a executa lucrările, chiar dacă politica economică face imposibilă de multe ori desfășurarea activității firmelor și investițiile nu pot fi implementate din cauza greutăților pricinuite de procedurile de achiziție publică. 

Articolul precedentWeekend plin pentru pompierii din Harghita, au stins 4 incendii
Articolul următorDe astăzi în Miercurea Ciuc impozitul se plăteşte integral