O persoană înrudită cu primul caz de coronavirus confirmat zilele trecute în județul Harghita, a decedat recent, iar Ancheta epidemiologică a stabilit ulterior că victima era, la rândul ei, infectată cu noul coronavirus.

Prefectura Harghita informează că persoana, care locuia în aceeași gospodărie cu bărbatul întors din Franța în data de 23 martie, și testat pozitiv în data de 2 aprilie, a decedat în urma unui stop cardio respirator.

„Referitor la ancheta epidemiologică derulată de epidemiologi și de către specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Harghita, facem următoarele precizări: În gospodăria persoanei confirmată pozitiv la COVID-19, a decedat o persoană, cauza stabilită la fața locului fiind de stop cardio respirator. Pentru a stabili exact cauza decesului, ținând cont și de contactul cu membrul familiei infectat, au fost prelevate probe din țesutul pulmonar al decedatului și transmise spre analiză laboratorului din București. În data de 04 aprilie 2020, laboratorul a confirmat că decedatul era infectat cu COVID-19, la data decesului (…) Facem mențiunea, că persoana decedată era contact al membrului de familie diagnosticat cu COVID-19, venit din străinătate”, informează Prefectura Harghita.

Direcția de Sănătate Publică a dispus izolarea la domiciliu a altor 40 de persoane, în afară de cei 5 membri ai familiei, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Bărbatul infectat cu COVID-19 este internat la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

Articolul precedentORDONANȚA MILITARĂ 7. Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu susțin o conferință de presă la această oră la sediul Ministerului Afacerilor Interne.
Articolul următor193 de harghiteni în carantină, alți 1.672 în izolare la domiciliu