Prefectura Harghita raportează, vineri, 101 cazuri de Covid-19 în judeţ, faţă de 100 câte a raportat Grupul de Comunicare Strategică în informarea transmisă la ora 13:00.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, 78 de persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală. Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată este în scădere cu 14 în ultimele 24 de ore, astfel că în prezent se află în evidenţe 123 de persoane. Pe de altă parte, numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu a crescut cu 167 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 1.386 persoane. 

De la începutul perioadei, 881 de persoane au ieșit din carantină şi 5.221 din autoizolare în întregul interval.

În ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

În data de 21.05.2020 personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a verificat 328 de persoane sub aspectul respectării obligațiilor prevăzute de legislația stării de alertă. Au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, din care una la Legea 61/1991, una pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare și 34 alte contravenții în context C0VID, în valoare totală de 13.759 de lei. Au fost executate 4 acțiuni la care au participat 83 de polițiști cu 30 de auto. Au fost aplicate 20 de sancțiuni în valoare totală de 6.257 de lei.

 

Articolul precedentArme de foc, arbalete, muniţii şi săgeţi descoperite de poliţişti, în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Harghita şi Mureş
Articolul următorFOTO. Femeie de 62 de ani dispărută din Borsec, găsită după două zile într-o pădure, la 3 km distanță