O nouă oportunitate care se adresează tinerilor, o posibilitate de punere în aplicare a cunoștințelor acumulate în cursul anilor de studiu, dar și un mod eficient de câștigare a unui salariu – acestea sunt doar câteva dintre avantajele programului de internship lansat de Consiliul Județean Harghita.

„Ne dorim ca pe lângă programele existente – cele de practică destinate elevilor de liceu, de stagiatură destinate studenților – să oferim o posibilitate absolvenților de studii superioare de a obține prima parte a vechimii pe piața forței de muncă, un salariu, sau să devină chiar colegul nostru. Sperăm să întărim convingerea tinerilor că se poate croi un viitor și pe tărâmurile natale, se poate acumula experiență și găsi mai ușor un loc de muncă”, a spus în cadrul conferinței de presă care a avut loc cu ocazia lansării programului, Csaba Borboly, președintele consiliului județean.

Totodată, acesta a afirmat că tinerii reprezintă cea mai importantă resursă de care dispune județul, aceștia sunt așteptați acasă să-și pună în practică cunoștințele teoretice, dar și abilitățile. În cadrul programului de internship, persoanele selectate vor primi sarcini concrete și își pot dezvolta abilitățile și cunoștințele acumulate în perioada anilor de studiu, având posibilitatea ca în urma susținerii unui examen, să ocupe posturile vacante scoase la concurs în cadrul instituției.

În procesul de elaborare al programului a luat parte și studenta facultății de drept din Brașov, Jano Julia, activitatea acesteia fiind parte a programului de stagiatură pe care îl desfășoară la consiliul județean.

Pentru a participa la acest program, cei interesați vor susține un concurs în urma căruia 10 candidați vor participa la programul de internship al instituției. În funcție de numărul de candidați, pe viitor există posibilitatea ca numărul de posturi să crească. Programul de internship se desfășoară pe o perioadă de 5 luni, maxim 30 de ore pe săptămână, 6 ore pe zi. Un aspect deloc de neglijat în ceea ce privește programul este că indemnizaţia pentru internship este în valoare de 2043 lei brut. Pot aplica la acest concurs acei tineri care nu au vechime în câmpul muncii.

Cei care se hotărăsc să se înscrie în acest program o pot face până la data de 27 septembrie. În urma selecției dosarelor, în data de 3 octombrie va cei admiși vor susține proba scrisă, urmată în data de 9 octombrie de proba practică.

Articolul precedentVIDEO Urşii au făcut ravagii la Balvanyos
Articolul următorPompierii harghiteni fac cursuri de alpinist de intervenție