Un tânăr de 24 de ani din Miercurea Ciuc a fost arestat pentru 24 de ore, și a fost prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, cu propunere de arestare prevenitvă după ce s-a urcat băut și fără permis la volan, și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri. 

Oamenii legii l-au urmărit pe mai multe străzi din municipiu, și într-un final l-au prins, încătușat și arestat.  

„La data de 07.04.2020, în jurul orei 17:45, un echipaj rutier care acţiona pe linia supravegherii şi controlului circulaţiei pe raza municipiul Miercurea Ciuc, a procedat la oprirea unui autoturism, care circula pe strada Kossuth Lajos. Deşi au fost puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei M.A.I., conducătorul auto nu doar că nu a oprit, dar a şi accelerat, continuându-şi deplasarea în mare viteză. Poliţiştii au pornit imediat în urmărirea acestuia, într-o cursă care a început pe strada Kossuth Lajos, a continuat pe străzile Octavian Goga şi Revoluției din Decembrie şi s-a finalizat pe strada Marton Aron, unde conducătorul auto a fost imobilizat şi încătuşat”, transmite IPj Harghita.

Conducătorul auto, identificat în persoana unui localnic de 24 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că acesta avea permisul de conducere reţinut, fără dreptul de a conduce autovehicule pe drumuri publice, anterior fiind atât sancţionat contravenţional pentru alte abateri şi cercetat pentru infracţiuni rutiere.

Bărrbatul a fost introdus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita până la dispunerea unor noi măsuri.

Articolul precedentZeci de controale şi amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea măsurii restricţionării circulaţiei şi speculă
Articolul următorZi de foc pentru pompierii harghiteni. Proprietarii unor terenuri din județ, sancționați cu câte 2.500 lei pentru incendiile de vegetație uscată