Consiliul Județean Harghita a participat în data de 4 mai la Bruxelles, la evenimentele prilejuite de ziua porților deschise de la Comitetul Regiunilor unde alături de numeroase alte zone, regiuni au fost prezentate și ofertele turistice ale județului Harghita. Asemenea anilor trecuți, s-a dat curs solicitării de participare înaintate de Consiliului Județean Harghita pentru a participa la evenimentul de o zi organizat de Comitetul Regiunilor, ocazie cu care au fost prezentate valorile și tradițiile legiunii noastre. Consiliul județean participă începând din 2013, la fiecare ediție a evenimentului.

La ediția din acest an, ținând cont de importanta alegerilor europarlamentare care vor avea loc în data de 26 mai, s-a pus accentul pe prezentarea standului și interactivitatea cu vizitatorii. Și în acest an produsele secuiești s-au bucurat de popularitate, pe lângă bucatele gustoase vizitatorii au fost ademeniți în regiunea noastră de păpușa secuiască, informații cu privire la drumurile de pelerinaj, filmul de prezentare a turismului religios din județ, aplicația pentru telefonul mobil Visit Harghita. Aplicația a fost realizată în urma finanțării europene, prin intermediul proiectului INSiGHTS obținându-se importante realizări în domeniul promovării turistice a județului Harghita. Și mișcarea Produs secuiesc a demarat în același mod în urmă cu zece ani ca și aplicația Visit Harghita. Actualmente întreaga ofertă turistică se poate accesa într-un singur loc: locuri de cazare, restaurante, atracții și programe turistice. Cel mai important avantaj al aplicației Visit Harghita este acela că se poate accesa în mod facil de către oricine care dorește să petreacă un sejur memorabil în regiunea noastră.

La eveniment din partea Consiliului Județean Harghita a fost prezent Biro Barna Botond, vicepreședintele instituției și coordonator al programului Visit Harghita, Szabó Károly, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, respectiv consilierul Barta Judit și Szigeti Sarolta, inspector de specialitate. În opinia vicepreședintelui consiliului județean este important a se profita de fiecare ocazie pentru a se promova oferta turistică a județului Harghita.

„Noi oferim, comparativ cu infrastructura turistică avansată a țărilor occidentale, experiențe unice, gusturi și atracții unice care pot fi găsite doar aici, în regiunea noastră. Ce ne face diferiți și unici? În primul rând peisajul care ne înconjoară, meseriile tradiționale, stilul arhitectural, produsele locale tradiționale unice și sănătoase, elementele care de-a lungul vremii au devenit reprezentante ale culturii noastre și desigur ospitalitatea oamenilor care trăiesc aici. Prin acestea ne deosebim de alte țări, regiuni. Județul Harghita este locul ideal pentru cei care caută liniștea, serenitatea și serviciile destinate familiilor”, a afirmat Bíró Barna Botond completând: „În prezent este facil a călători în statele membre ale Uniunii Europene. Prin desființarea granițelor se oferă posibilitatea legăturilor de colaborare în domeniul turismului. Avem ca scop atragerea turiștilor din țările occidentale de a petrece o parte a concediului în regiune, în județul Harghita. Aceasta este o oportunitate prin care putem să utilizăm nu numai fondurile puse la dispoziție prin intermediul programelor europene, ci și promovarea destinațiilor turistice și creșterea numărului de înnoptări și dezvoltarea turismului local. Uniunea Europeană este importantă pentru a putea continua demersurile începute în acest sens”, a conchis vicepreședintele consiliului județean.

Articolul precedentMai multe localități din Harghita fără curent. Două orașe sunt afectate
Articolul următorNinge, în Harghita