Majoritatea secţiilor de votare din Harghita, pentru alegerile prezidenţiale, sunt amenajate în unităţi şcolare şi instituţii culturale, aparţinând unităţilor administrativ teritoriale, la nivelul judeţului fiind delimitate 290 de secţii de votare.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Harghita, Adrian Pănescu, a precizat că numărul secţiilor de votare este similar cu cel de la alegerile europarlamentare, în toate incintele în care vor funcţiona acestea fiind asigurată alimentarea cu energie electrică, precum şi funcţionarea sistemelor de comunicare telefonie-Internet.

Potrivit sursei citate, au fost desemnaţi de către prefect, la propunerea primarilor, informaticienii care vor asigura sprijin centrelor de intervenţie organizate de STS, la nivelul judeţului.

De asemenea, s-a efectuat selecţia şi instruirea persoanelor care vor îndeplini atribuţiile de operator şi operator de rezervă, la nivelul secţiilor de votare.

Adrian Pănescu a mai adăugat că s-a constituit Biroul Electoral Judeţean şi s-a tras la sorţi, de către preşedintele Tribunalului Harghita, conducerea acestui organism.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Harghita este judecătorul Sonia Vâga, iar funcţiile de locţiitori sunt ocupate de judecătorii Bogdan Jurcă şi Lorincz Romeo.

În perioada următoare se vor trage la sorţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în sistem electronic, preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, după care va avea loc instruirea acestora, relatează Agerpres.

Articolul precedentObstacol pe trecerea de pietoni, la Miercurea Ciuc. S-a împiedicat de frânghia cu care era tractată o maşină.
Articolul următorCod Galben de ceaţă în judeţul Harghita