Premergător momentului sărbătoririi Sfintelor Paști, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au fost inițiate ample acțiuni de verificare a legalității actelor de comerț, în special cu produse din carne și alimente perisabile, pe raza întregului județ.

La aceste activități, menite să protejeze cetățenii de riscurile consumării unor alimente neconforme, au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita.

Astfel, în numai o zi, echipele de control au verificat 22 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, al căror cuantum se ridică la peste 60.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 200 de kg de carne de porc, pui și curcan, ciuperci și alte produse alimentare, precum și 90 de ouă, toate acestea fără termen de valabilitate, sau cu termenul de valabilitate expirat.

În acest sens au fost întocmite și acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „comercializarea de produse alterate”.

De asemenea, într-un local au fost identificate două persoane care prestau servicii de alimentație publică fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă, situație care a făcut obiectul informării Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, care urmează să ia măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentTextele liturgice ale Papei Francisc au fost aprobate de Sfântul Scaun
Articolul următorFK Odorheiu Secuiesc pregătită să încurce liderul United Galați