Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în data de 12 iulie 2020 de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 89 de specialişti, din care 54 de poliţişti, 17 jandarmi, 3 pompieri, 9 poliţişti locali, 4 reprezentanți din cadrul ANSVSA și 2 angajați ai structurilor din subordinea Ministerului Muncii.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 79 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. De asemenea, au fost verificate 47 de mijloace de transport şi au fost legitimate 288 de persoane, dintre care 20 s-a constatat că nu respectă măsurilor de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individualăâ şi 8 pentru încălcarea prevederilor legale pe linie economică, în context COVID-19, în cuantum total de 38.500 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorNereguli grave, la agenții economici din Harghita! Amenzi uriașe date de autorități!