Poliţiştii harghiteni şi specialiştii DSVSA şi ITM verifică „sănătatea” comerţului, pentru sănătatea populaţiei.

În acţiunile desfăşurate la sfârşitul săptămânii pe linie economică, în judeţul Harghita au fost aplicate sancţiuni de aproape 100.000 de lei şi au fost confiscate zeci de kilograme de produse din carne, lactate şi dulciuri.

În perioada sfârşitului de săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate multiple acţiuni de prevenire şi combatere a încălcării legislaţiei, în diferite domenii, pe raza întregului judeţ.

Una dintre direcţiile prioritare de acţiune, a fost aceea a investigare a criminalităţii economice, în sensul protejării poplulaţiei de riscurile activităţilor ilicite de comerţ, dar mai ales de pericolul generat de mărfurile contrafăcute, neconforme ori cu termenul de valabilitate expirat, în special a produselor alimentare, perisabile.

Pe această linie, în cursul a două zile, au acţionat 18 poliţişti de la diferite structuri, 3 doctori din cadrul D.S.V.S.A. şi 4 inspectori din cadrul I.T.M., care au constatat 51 de fapte de natură contravenţională.

Astfel, au fost aplicate tot atâtea sancţiuni, cuantumul total al celor 51 de amenzi fiind de 96.100 de lei.

Totodată au fost confiscate în vederea neutralizării 33 de produse lactate, 80 de kg de produse din carne şi 4,5 kg de dulciuri, dar şi 2.256 de lei, bani identificaţi ca fiind nefiscalizaţi.

Articolul precedentControale la 79 de unități din județul Harghita, în 24 de ore! Amenzi de aproape 40.000 de lei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 22. Cei mai puternici oameni din lume, în pericol