Priăria comuniei Sândominic va fi reabilitată termic cu fonduri europene, asta după ce conducerea instituţiei a reuşit să câştige un proiect cu ajutorul ADR Centru.

Proiectul de reabilitare termică a clădirii Primăriei din comuna Sândominic, are în vedere măsuri de eficientizare energetică, a clădirii construite în 1927, având o suprafață desfășurată de 659 mp, din care utili 485 mp. Pentru reabilitarea energetică a clădirii se propune anveloparea construcției și schimbarea instalațiilor neperformante, precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, respectiv captatoare solare termice și panouri solare fotovoltaice.

Bugetul total al proiectului este de 1.158.672,06 lei, din care 1.071.357,61 lei (98% din valoarea eligibilă a cheltuielilor, adică peste 237.000 euro sunt fonduri nerambursabile.

”Spre deosebire de perioada precedentă, de această dată, bugetul Programului REGIO 2014-2020 oferă localităților mici, fie orașe, fie comune, șansa de a accesa fonduri europene care nu mai trebuie restituite pentru investiții locale, pentru dezvoltare, pentru eficientizarea cheltuielilor publice. Aceste resurse degrevează bugetele locale și duc la creșterea încrederii cetățenilor în activitatea administrației publice. În plus, crește și confortul elevilor în școli, al cetățenilor în blocurile reabilitate și se maximizează impactul sprijinului pe care Europa îl oferă României”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articolul precedentVIDEO FK Odorheiu Secuiesc a ratat calificarea în Final Four
Articolul următorFemeia care și-a ucis bebelușul după naștere a fost găsită