Ieri, 27 iulie, la nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 14 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 10 persoane aflate în dificultate, în cazul a patru afecțiuni medicale și șase traumatisme.

Totodată, salvatorii harghiteni au intervenit și în alte 4 intervenții, în sprijinul comunităților, din care două intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor, un accident rutier, cu victimă încarcerată și un caz de asistență, transport persoană supraponderală.

Astfel, ieri, la ora 1027, a fost solicitată, în Odorheiu Secuiesc, intervenţia unui echipaj de pompieri din cadrul subunităţii din municipiu, pentru transportul unei persoane supraponderale, fără posibilitate de a se deplasa, de la apartamentul situat la etajul trei al unui bloc, la ambulanţa SAJ. Pacientul, în vârstă de 68 de ani, a fost preluat şi transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Tot în municipiul Odorheiu Secuiesc, ieri după-amiază, două echipaje de pompieri militari au intervenit pentru evacuarea apei din două pivnițe inundate în urma ploilor torențiale, cu ajutorul motopompelor transportabile, nivelul apei fiind de cca. 120 cm.

Seara trecută, la ora 19:35, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între un autoturism și un autocamion, pe DN 13A, km 74+500 m, zona Szejke, în apropiere de municipiul Odorheiu Secuiesc.

În urma evenimentului, conducătorul autoturismului, în vârstă de 41 de ani, a rămas încarcerat și a suferit mai multe leziuni corporale, în urma cărora a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare şi a primului ajutor acordat la faţa locului.

Inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Articolul precedentBilanț COVID pentru ultimele 24 de ore: 1.151 de cazuri, după efectuarea a 21.135 de teste/ Au fost înregistrate 33 de noi decese
Articolul următorCOVID-19. Situația la zi, în județul Harghita