Demersurile pentru dezvoltarea turismului au fost continuate prin finalizarea investiției la stațiunea de schi de la Vărșag.
 
La acest eveniment au fost prezenți Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean, Tamás Ernő, primarul localității Vărșag, Potápi Árpád János, secretarul de stat pentru politica națională în guvernul Ungariei, Bányai Gábor, membru al parlamentului maghiar, Magyari József din partea Centrului de Schi și Drumeții Patru Anotimpuri și Lukács Bence Ákos, consul al Consulatului General al Ungariei la Miercurea Ciuc.
 
Fiecare investiție mare are la bază un vis, care astăzi, prin colaborare și munca în echipă, s-a realizat. Am reușit prin eforturi comune să deschidem o pârtie de schi unică la nivel județean datorită sistemului de telescaun pe care-l utilizează. În contextul restricțiilor de călătorie impuse de pandemie, turismul intern are o șansă extraordinară de a se dezvolta. Este important ca toți operatorii de turism din județul Harghita să fie bine pregătiți din toate punctele de vedere, ca să furnizeze servicii de calitate turiștilor. Acest lucru este posibil prin accesarea continuă a fondurilor UE din noul ciclu de finanțare”, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.
 
Pârtia de schi oferă multe oportunități pentru cei care practică sporturi de iarnă fiind asigurate condiții de siguranță prin intermediul Serviciului Public Salvamont și Salvaspeo al consiliului județean. Potrivit vicepreședintelui consiliului județean, Biro Barna Botond, stațiunea de schi este o investiție importantă pentru turismul de iarnă, și vor fi folosite toate pârghiile pentru a fi dezvoltată în continuare.
 
Noi, cei care trăim în această zonă, avem impresia când urcăm la Vărșag, că am atins vârful lumii. Visele noastre au la bază dorința de a face lucruri bune și durabile. Este responsabilitatea noastră să profităm de fiecare ocazie pentru a ne dezvolta. Scopul nostru este să dezvoltăm turismul în județ, în toate cele patru sezoane”, a subliniat vicepreședintele.
 
Această investiție este foarte importantă, având în față noi posibilități. Pentru implementarea proiectelor avem nevoie de sprijin, în acest sens îi mulțumim campioanei de schi alpin Edit Miklós, originară din Miercurea Ciuc, fosta președintă a Federației Ungare de Schi, pentru sprijinul profesional acordat. Datorită cooperării locale și județene și reprezentării din București, stațiunea de schi a putut fi construită”, a subliniat primarul localității Tamás Ernő.
 
Demersurile au început în luna decembrie 2016, investiția fiind implementată cu ajutorul unei subvenții din Ungaria de 420 de milioane de forinți de la Secretariatul de Stat pentru Politici Naționale al Cancelariei Prim-ministrului.
 
Magyari József, din partea Centrului de Schi și Drumeții Patru Anotimpuri, a adăugat în acest sens: „Discuția referitoare la investiția în pârtia de schi a început cu ceva timp în urmă și mă bucur că am ajuns azi, aici”.
 
În continuare se au în vedere investiții pentru a pune la dispoziția schiorilor amatori dar și a celor de performanță, pârtii de schi la cele mai înalte standarde, prin intermediul fondurilor guvernamentale și UE.
 
Sursă: Consiliul Județean Harghita

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentMarius Viorel Stanciu, omul lui Nicolae Bădălău și Toma Petcu, dă atacul la banii Transelectrica
Articolul următorA început administrarea dozelor de rapel pentru vaccinul anti-COVID-19! S-a vaccinat și președintele CJ Harghita