Primăria oraşului Borsec va fi reabilitată termic cu fonduri europene. Cererea de finanțare cu titlul ”Lucrări de reabilitare în vederea creșterii performanței energetice a primăriei din orașul Borsec” are o valoare totală de peste un milion lei, suma nerambursabilă obținută fiind de circa 200.000 euro.

”Orașul Borsec accesează acum resurse europene pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice. În perioada precedentă am folosit peste 20 milioane lei, tot din fonduri REGIO, pentru reabilitarea străzilor și creșterea accesibilității în stațiunea turistică, dar și aproape 1,5 milioane lei pentru modernizarea Colegiului tehnic Zimmenthausen. Folosim cât mai eficient resursele de care dispunem pentru că ne preocupă tot ceea ce duce la creșterea calității vieții în orașul nostru. Transmitem un semnal bun către cetățenii orașului, pentru că investim fonduri europene în reabilitarea termică a clădirilor, pentru reducerea costurilor publice”, a declarat Mik József, Primarul orașului Borsec.

Această cerere de finanțare are ca obiectiv reducerea consumului anual specific de combustibil utilizat pentru producerea de căldură și apă caldă pentru clădirea construită în anul 1977 și care găzduiește Primăria Orașului Borsec, prin lucrări de reabilitare termică.

Vor fi complet modernizate elementele de anvelopă a clădirii, va fi reabilitat sistemul de încălzire și sistemul de furnizare a apei calde de consum, inclusiv prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consum propriu.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii aprilie 2021, fiind necesare fonduri totale în valoare de 1.093.069,68 lei, din care mai mult de 0,89 milioane lei (aproape 200 mii euro) reprezentând fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

”Apelul de proiecte prin care se poate finanța creșterea eficienței energetice a clădirilor publice sau de locuit din Regiunea Centru a fost deschis în urmă cu aproape doi ani și, în afară de domeniile de finanțare destinate mediului privat, a fost printre cele mai importante pentru potențialii beneficiari. Au fost depuse de către autoritățile publice locale, un număr de 87 proiecte spre finanțare, a căror valoare totală este de aproape 660 milioane lei, în condițiile în care alocarea financiară regională este doar puțin mai mare de 186,6 milioane lei. Vom contracta aproximativ 60 de proiecte, a căror valoare totală cumulată este de peste 370 milioane lei.”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articolul precedentDrumul ce face legătura între Harghita şi Neamţ prin Valea Ghimeşului va fi reabilitat
Articolul următorMedalie de aur la Special Olympics obţinută de o tânără din Odorheiu Secuiesc