Duminică seara, jandarmii harghiteni au primit trei apeluri la 112 prin care era anunțată prezența unor urși în Băile Tușnad, iar un al patrulea apel a fost primit luni dimineața. 

Primul apel a fost făcut duminică, la ora 22:00, anunțând că o ursoaică cu trei pui ar fi intrat într-un magazin din stațiune.

„Din cele spuse de apelantă, ursoaica a fost atrasă de hrana din magazin. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil. Până la sosirea acestuia la fața locului a intervenit un jandarm montan din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad, care a reușit pe moment îndepărtarea ursoaicei”, transmite purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, plutonier adjutant șef Gheorghe Suciu.

Potrivit acestuia, al doilea apel a fost făcut la ora 22:50, de un bărbat care anunța prezența unui urs în mijlocul stațiunii. Animalul sălbatic a fost îndepărtat de echipajul aflat în zonă, însă între timp ursoaica cu cei trei pui a revenit încercând din nou să intre în magazinul din localitate, fiind îndepărtată din nou.

 Cel de-al treilea apel a fost făcut la ora 23:42, anunțând prezența unui urs la o ghenă de gunoi, în căutarea de hrană, iar câteva ore mai târziu, în jurul orei 03:00, un localnic anunța că o ursoaică cu trei pui se află la ușa unui garaj. În toate situațiile, echipajele de jandarmi au intervenit pentru alungarea animalelor în pădure.

„Echipajul de jandarmerie care a acționat pentru prevenirea oricăror incidente a rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.”, transmite IJJ Harghita.

Articolul precedentInterviu exclusiv Ana Maria Păcuraru – Profesorul Alfred de Zayas, semnal de alarmă: ce învață lumea din crizele prezentului
Articolul următorCHA CHA LITIX! Troleibuz în flăcări, în București