La data de 16 iulie 2020, în baza unor date şi indicii rezultate din activităţile investigative desfăşurate anterior, poliţiştii harghiteni au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în comuna Cozmeni, la un imobil utilizat de un bărbat de 37 de ani, din comuna Plăieşii de Jos, bănuit de multiple activităţi infracţionale.

În timpul percheziţiei, poliţiştii au identificat 5 trofee de cerb, 2 trofee de căprior şi o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm, precum şi 600 de proiectile aferente acesteia. De asemenea, au mai fost identificate şi ridicate 1 arc şi 6 săgeţi compound şi 1 arc şi 3 săgeţi confecţionate artizanal, susceptibile a fi fost folosite pentru braconaj cinegetic.

La aceeaşi percehziţie poliţiştii au descoperit şi o armă neletală de tip airsoft, calibrul 6 mm BB. Toate bunurile menţionate au fost ridicate pe baza de dovadă, până la clarificarea situaţiei juridice a acestora. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedent12 decese provocate de COVID-19, în județul Harghita
Articolul următor100% TU DECIZI! Răzvan Cuc, ministrul campion la rupt contracte. Scandalul TAROM și dosarul DNA