Nu este un număr neobișnuit de pelerini pentru harghiteni, în unii ani fiind prezenți la Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc chiar și jumătate de milion de oameni de Rusalii. De data aceasta, însă, numărul vizitatorilor ar putea fi dublu.

Prin urmare, autoritățile pregătesc peste 200 de programe pentru ca pelerinii să rămână mai mult de o săptămână în zonă, până la sărbătoarea Rusaliilor din 8 iunie. Tot în această perioadă vor avea loc și Zilele Județului Harghita.

„Vom avea niște restricții suplimentare având în vedere că va veni un șef de stat pentru că Suveranul Pontif este și șef de stat. De aceea, vor fi foarte multe restricții legate de securitatea vizitei și noi am cerut de la Guvern și de la Inspectoratul Școlar ca ziua de vineri să fie liberă dar se va recupera. Noi țintim să fim peste o jumătate de milion de pelerini, dar dacă se poate cât mai aproape de un milion sau chiar peste.”, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș președintele CJ Harghita, Borboly Csaba

Programele pregătite de autoritățile harghitene pentru turiști și pelerini vor putea fi accesate prin aplicația Visit Harghita, cu această ocazie fiind lansată și varianta pentru telefonul mobil a aplicației.

Prin intermediul acesteia se oferă locuri gratuite de cazare pentru 100 de mii de pelerini.

Aceste locuri vor fi la casele de cultură, școli precum și la oameni din Șumuleu Ciuc sau din alte localități ale județului, scrie www.radiomures.ro.

Articolul precedentŞerveţele cu semnul crucii au fost oferite credincioşilor ortodocşi din Miercurea Ciuc
Articolul următorZiua de 31 mai va fi liberă pentru elevii școlilor din Miercurea Ciuc