Inspectoratul Școlar Județean Harghita a informat că ziua de 31 mai va fi liberă pentru elevii care frecventează cursurile școlilor din Miercurea Ciuc, în ziua în care Papa Francisc ajunge la Şumuleu Ciuc.

Având în vedere faptul că 70% din elevi fac naveta pentru a frecventa cursurile școlilor din orașul reședință de județ, Consiliul Județean a solicitat sistarea cursurilor având în vedere pregătirile de amploare pentru organizarea vizitei Papei Francisc.

Președintele Consiliului Județean a afirmat că la nivelul instituției pregătirile pentru vizita Papei Francisc sunt complexe: „Încercăm să fim cât mai vizibili, iar prin cele peste 200 de programe pe care le organizăm ne dorim să atragem cât mai multe persoane să vină să ne cunoască județul și specificul zonei. În această perioadă vor avea loc și Zilele Județului Harghita, respectiv pelerinajul de Rusalii, iar prin aplicația Visit Harghita toate serviciile vor fi accesibile turiștilor și pelerinilor, oferind o gamă largă de modalități de petrecere a timpului”, a spus Borboly Csaba.

Tot în seria pregătirilor pentru vizita Papei Francisc se înscrie și lansarea aplicației pentru telefonul mobil, și prin intermediul căreia se oferă locuri de cazare gratis pentru 100 mii de pelerini. Aceste locuri de cazare vor fi la casele de cultură, școlile, oamenii din localitățile de pe teritoriu județului.

Articolul precedentAutoritățile din Harghita așteaptă un milion de pelerini la vizita Papei Francisc
Articolul următorMii de persoane au participat la sfinţirea bucatelor din prima zi a Paştelui Catolic, la Miercurea Ciuc