Primarul din Odorheiu Secuiesc  Árpád Gálfi si Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare, pentru proiectul de reabilitare al şcolii „Bethlen Gabor”.

Prin proiectul european se vrea ca sala de sport a şcolii să se reabiliteze şi să se doteze în asa fel încât copiii care fac sport aici să o facă în condiţii foarte bune. Totodată se vrea amenajarea unei biblioteci unde copiii să citească în linişte. În urmă cu 4 ani a fost semnat un contract, tot pe fonduri europene pentru reabilitare clădirii şcolii. Acum aiciînvaţă 530 de elevi.

Sprijinirea activităților de învățare ale elevilor se poate face doar prin adaptarea resurselor la nevoile elevilor. Consolidarea rolului școlii ca principală instituție de educație și învățământ se poate face doar prin racordarea la cerințele contemporane. În prezent, un număr de 503 elevi frecventează Școala gimnazială ”Bethlen Gábor”, la care se adaugă personalul instituției. Noi am mai investit fonduri europene în această școală și prin implementarea acestui proiect se urmărește să crească numărul elevilor care termină școala generală, pentru a ne atinge obiectivul principal și anume reducerea riscului de abandon școlar. Suntem siguri că o sală de sport modernă și frumos echipată sau o bibliotecă plină de cărți interesante îi vor atrage pe copii, influențându-i în mod pozitiv”, a declarant domnul primar Árpád Gálfi, în momentul semnării acestui proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de lei, din care 2,4 sunt fonduri europene. Data de finalizare a lucrărilor ar trebui să fie 28 februarie 2021.

Avem convingerea că resursele financiare nerambursabile europene reprezintă o soluție foarte bună pentru îmbunătățirea bazei materiale în educație, la nivel local. În municipiul Odorheiu Secuiesc am mai derulat cu succes proiecte europene, în perioada 2007-2013, pe lângă reabilitarea școlii ”Bethlen Gábor” fiind vorba și de modernizarea, cu mai mult de șapte milioane lei, a Grupului Școlar ”Kos Károly”. Vorbind de actuala perioadă de finanțare, 2014-2020, în anul 2017 am contractat lucrările de reabilitare termică a unui bloc din acest oraș, iar la sfârșitul anului trecut am semnat și contractul de finanțare pentru amenajarea unei zone verzi și refuncţionalizarea clădirii degradate al Observatorului Astronomic, în valoare totală de peste cinci milioane lei. În plus, nu peste mult timp vom susține și activitatea de reabilitare a Cetății din acest municipiu, pentru revitalizarea patrimoniului cultural local. Investițiile cu fonduri REGIO degrevează bugetul local, asigurând și creșterea încrederii cetățenilor în activitatea administrației publice, dar și a interesului elevilor și părinților față de studiu. În ceea ce privește educația în Regiunea Centru, prin Axele Prioritare ale programului REGIO 2014-2020 vom gestiona investiții la mai multe obiective, fie la grădinițe și școli, fie la licee profesionale și universități, inclusiv pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri, pentru creșterea calității învățământului”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articolul precedentZi neagră în Erste Liga pentru echipele româneşti
Articolul următorFOTO Turiştii care au fost prinşi de avalanşă în masivul Călimani au încălcat avertismentele şi legea